تخليل اللفت والجزر بالطريقة الصحيحة من البداية لحد ما تفتحي عليه وتاكلى منه طول السنة، طريقة تخليل اللفت، طريقة عمل اللفت المخلل فى البيت، اسرار المحلات لتخليل اللفت هيفضل طول السنه مقرمش مش هيسود ولا هيطرى منك على طريقة مطبخ ماما بطة mama bata kitchen I تابعى فى الفيديو طريقة عمل مخلل اللفت والجزر بطريقة سهلة خطوة بخطوة. يارب الفيديو يعجبكوا يا أحلي متابعين.
المقادير:
- 1 كيلو من اللفت المقشر.
- 1 كيلو من الجزر المقشر.
- 8 ملاعق صغيرة من الملح الخشن.
- 4 فصوص من الثوم.
- 4 ورقات من ورق اللورا.
- 5 أكواب من الماء.
طريقة التحضير:
- نغسل الخضار بالماء، ثم نصفيها جيداً.
- نقطع اللفت والجزر باستخدام القطاعة الخاصة بالمخللات.
- نرص الخضار في برطمان على شكل طبقات.
- نضع ورق اللورا، والثوم بين الطبقات.
- نذيب الملح في الماء.
- نسكب مزيج الملح والماء على الخضار في البرطمان.
- نغلق البرطمان بشكل محكم، ونحفظه في المطبخ.
- نفتح البرطمان بعد مرور خمسة أيام.
يمكنك ايضا مشاهدة الفيديو لطريقة تخليل اللفت والجزر
تعليقات
إرسال تعليق