طريقة عمل بسكويت البرتقال، بسكويت البرتقال من انواع البسكوت اللي بنعملها في الاعياد والمناسبات الذ بسكويت مقرمش بطريقة سهلة وسريعة، تعرفي على طريقة عمل بسكوت البرتقال بالزيت في البيت على الطريقة المصرية، البسكوت المقرمش بسكويت البرتقال بالزيت وبدون نشادر خطوة بخطوة.
المقادير:
المقادير:
- كيلو دقيق
- 2 كوب سمنة ساقعة
- 2 كوب ونصف سكر بودرة
- كوب عصير برتقال
- 4 بيضة
- ملعقة صغيرة فانيليا
- ملعقة صغيرة اصنص برتقال
- ملعقة كبيرة بيكينج بودر
- ذرة ملح
- في العجان او بمضرب الكهربائي قومي بوضع السمنة والسكر وقومي بخلطهم حتي يصبح القوام كريمي لونة ابيض وقومي بعدها بوضع البيض والفانيليلا وخلطهم حتي يختلطو جيدا والبيض يختفي تماما.
- قومي بخلط الدقيق والملح والبيكينج بودر واقوم بوضعة شوية شوية مع الخلط حتي تنتنهي الكمية قومي بوضع الالصنص علي عصير البرتقال ووضعة علي الخليط مع الخلط حتي يصبح الخليط متجانس اغطي العجينة واتركها في التلاجة ترتاح 10دقائق.
- قومي بوضع العجينة بعد ارتياحها قومي بوضع العجينة داخل كيس حلواني وقومي بتشكيلها علي صواني الومنيوم مدهون بسيط جدا قومي بادخال الصواني علي الرف الوسطاني حتي يصبح لونة دهبي وقومي باخراجة وتركة يبرد تماما.
- قومي بخلط المكونات حتي تتجانس بدون خلط مده كبيرة.
- اشتغلي في صواني مدهونة زيت بسيط.
- اثناء خروج البسكوت من الفرن يجب ان اقوم بتركة يهدء تماما وبعدها اقوم بتشكيل باقي الخليط.
- اثناء شغلك في البسكوت الافضل ان يكون المكان بدرجة حرارة مرتفعة وليست منخفضة حتي لا تذوب السمنة وتطرد باقي المكونات منها.
- قومي بترك الصواني تبرد تماما وبعدها قومي بتشكيل البسكويت.
- اذا تم دخول الصواني علي فرن بارد هسيح البسكوت تماما ويفشل يجب ان يكون الفرن ساخن جدا.
- قومي بترك مسافات بين كل بسكوت والاخري.
يمكنك مشاهدة الفيديو لطريقة عمل بسكويت البرتقال
تعليقات
إرسال تعليق